Το Net Metering είναι το αποτέλεσμα μεταξύ της παραγόμενης και της καταναλισκόμενης ενέργειας, επιτρέποντας στον καταναλωτή να καλύψει ένα σημαντικό, και πιθανότατα ολόκληρο το μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται, δίνοντας επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Αυτός ο τύπος σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε αδειούχα κατοικία που έχει νότια επιφάνεια (16-20τμ) και μπορεί ο καταναλωτής να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια αναλόγως του συστήματος που θα εγκαταστήσει.

Ο όρος «NET» προέρχεται από τη διαφορά μεταξύ της παραγόμενης και της καταναλισκόμενης ενέργειας εντός συγκεκριμένης περιόδου.  Αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι συνήθως κάθε κύκλος χρέωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας.  Εάν υπάρχει υπερβολική ενέργεια, δεν χάνεται αλλά μεταφέρεται για χρήση τους επόμενους μήνες.

Ανάλογα με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι και η παραγωγή και εξοικονόμηση που θα έχουμε.  Για το σύστημα δίνατε να εγκατασταθούν από 1KW μέχρι 10KW.

Αναλόγως της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιήσουμε, για την εγκατάσταση σε στέγη απαιτείται χώρος από 20-60τμ. περίπου και για επίπεδη πλάκα χρειαζόμαστε από 40-100τμ.

Οι αιτήσεις ισχύουν για οικιστικές, εμπορικές, βιομηχανικές και γεωργικές μονάδες και η διαδικασία υποβολής της αίτησης στην ΑΗΚ για την απόκτηση της άδειας που απαιτείται, γίνεται από την εταιρεία μας.

«Σήμερα η ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα εξυπηρετεί ανθρώπους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου, όπως και στα κέντρα των πόλεων.»